Hvad er et Maker Faire?

Et Maker Faire er en gør-det-selv festival – en familievenlig event for opfindelser, kreativitet og ideer, og en fejring af Makerbevægelsen – tanken om gør-det-selv. Det er et sted, hvor folk viser, hvad de er i gang med at skabe, og deler, hvad de er i gang med at lære.

DSCF7713

En maker kan være alt fra hobbyist til håndværker, tech-entusiast eller frilands-bygger, forsker eller en hjemme-i-garagen-opfinder. De findes i alle aldre og med alle slags baggrund. Idéen med Maker Faire er at formidle, forbinde og forstørre dette fællesskab.

Det første Maker Faire blev afholdt i San Mateo, Californien, og løb i af stablen i år for ellevte gang med 1300 makers og 150.000 besøgende. World Maker Faire i New York er en anden flagskibsevent, som på bare fem år er vokset til mere end 900 makers og 90.000 besøgende. Der afholdes på verdensplan 31 Maker Faires på steder som Detroit, Atlanta, Berlin, Paris, Rom, Tokyo og Shenzhen. Derudover afholdes der mere end 150 lokalt arrangerede Mini Maker Faires i USA og resten af verden.

DSCF7735

Aarhus Mini Maker Faire bliver i 2017 afholdt for 4. gang, og vi vokser for hvert år. Hvert år kommer der både flere makere, flere gæster, flere aktiviteter og i år satser vi oven i købet på at sprede os, så vi har dobbelt så meget plads.

Aarhus Mini Maker Faire 2017 afvikles 14.-15. oktober i imponerende rammer på Dokk1 og Navitas. Der bliver masser af plads og fede faciliteter. Vi glæder os!

Om MAKE Magazine:

MAKE er det første magasin, som kun fokuserer på gør-det-selv (DIY) teknologi. MAKE forener, inspirerer, informerer, og underholder et voksende fællesskab af opfindsomme mennesker, der bygger fantastiske projekter i deres baghaver, kældre, og garager. MAKE hylder din ret til at justere, hacke og forme enhver teknologi efter dit ønske.

DSCF7584

Udover magasinet og  maker faire er MAKE også:

  • En vital kilde til nyheder og projekter: blog.makezine.com;
  • Et salgssted for kits og bøger: The Maker Shed;
  • En lind strøm af sjov og instruktion via vores YouTube kanal
  • Make: Projects, er et bibliotek af projekter med trin-for-trin instruktioner
  • Forlægger af genrens bedste bøger via Make: Books, bl.a introduktioner til elektronik, Raspberry Pi, 3D print, Arduino, og mere.